Na https://www.piekarniapochopien.com dowiecie się wszystkiego o piekarni Kraków
Chleb to jeden z głównych elementów naszej diety. Jemy go bardzo dużo, więc najlepiej, jeśli okaże się on pierwszego gatunku. Nic zatem dziwnego, że pieczone w fabrykach wypieki tracą ostatnio klientów – są niezbyt smaczne, zaś po paru dobach stają się niezdatne do zjedzenia. Na naszym rynku ostatnio bardzo często spotkać można chleby wyrabiane tradycyjnymi sposobami oraz pozbawione chemicznych domieszek zwiększających ich właściwości. Dlaczego dobrze je jeść? W jaki sposób one powstają? Jak działa tradycyjna piekarnia?
Co nabędziemy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w większych miejscowościach (jak na przykład Kraków) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych wypiekach. Zwykle są pieczone na zakwasie, chociaż łatwo znaleźć także pieczywo na drożdżach. Oprócz tego miłośnicy rzemieślniczych piekarni chętnie wybierają pieczywo, które w ostatnich dekadach wycofano ze sklepów – między innymi obwarzanki. Tradycyjne chleby zawierają nierzadko też rozmaite ziarna oraz suszone owoce.
Plusy chlebów z rzemieślniczej piekarni
Źródłem doskonałej renomy rzemieślniczego chleba okazuje się przede wszystkim jego smak – pod tym względem wypada znacznie korzystniej niż chleby przemysłowe. Atutem opisywanego pieczywa jest także typowa dla niego różnorodność – wśród dziesiątek odmian najróżniejsi klienci znajdą wyroby dla siebie. Nie sposób zapomnieć także o tym, iż wypieki, które oferuje tradycyjna piekarnia okazują się o wiele zdrowsze, bowiem nie zawierają szkodliwych dla naszego organizmu chemicznych polepszaczy.
Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]